Странице

Укупно приказа странице

среда, 6. јул 2011.

Svadbarske ćufte

Slovaci su poznati po ćuftama i kiflicama koje se služe i na svadbama.To je neka tradicija.Uvek sam se pitala kako stignu da isprže toliki broj ćufata (ćufti),medjutim kad sam videla ovaj recept sve je bilo jasno,svadbarske ćufte se obavezno peku u rerni :) .


   Potrebno :
 

  1 kg mlevenog svinjskog mesa
  1 kg mlevenog junećeg mesa
  1 poveći crni luk (rendani)
  3 čena belog luka (sitno seckanog)
  2 jaja
  1,5 kašika Vegete
  1 kašičica bibera
  1 kašičica "aleve" paprike
  600 gr hleba ( natopljenog u mleko)-isceđen i izdrobljen među dlanovima
  1 šaka seckanog peršunovog lista

   Sve sastoje  sjediniti i doooobro izmešati, tako da ruke ostanu čiste. Tepsiju dobro namastiti (u masti je čar), poređati ćufte i peći 40 minuta na 200 o C .
    Kad se ispeku odliti malo masti (ne sve) i ostaviti da ćufte odstoje . Malo prohlađene vaditi iz tepsije, prekriti ih- ne poklopcem već satvetom (dobro ušuškati da ne ozebu) !


   BON APPETIT !

Нема коментара:

Постави коментар