Slovaci su poznati po ćuftama i kiflicama koje se služe i na svadbama.To je neka tradicija.Uvek sam se pitala kako stignu da isprže toliki broj ćufata (ćufti),medjutim kad sam videla ovaj recept sve je bilo jasno,svadbarske ćufte se obavezno peku u rerni :) .
Potrebno :
1 kg mlevenog svinjskog mesa
1 kg mlevenog junećeg mesa
1 poveći crni luk (rendani)
3 čena belog luka (sitno seckanog)
2 jaja
1,5 kašika Vegete
1 kašičica bibera
1 kašičica "aleve" paprike
600 gr hleba ( natopljenog u mleko)-isceđen i izdrobljen među dlanovima
1 šaka seckanog peršunovog lista
Sve sastoje sjediniti i doooobro izmešati, tako da ruke ostanu čiste. Tepsiju dobro namastiti (u masti je čar), poređati ćufte i peći 40 minuta na 200 o C .
Kad se ispeku odliti malo masti (ne sve) i ostaviti da ćufte odstoje . Malo prohlađene vaditi iz tepsije, prekriti ih- ne poklopcem već satvetom (dobro ušuškati da ne ozebu) !
BON APPETIT !
Нема коментара:
Постави коментар