Странице

Укупно приказа странице

субота, 18. јун 2011.

Francuski krompir

"Francuski krompir" nije ništa drugo do -  krompir i jaja ! ... Dešava se da od namirnica nemamo baš mnogo toga u kući ili nemamo ideju šta za večeru , ili kraj je meseca a naš novčanik i nije "posećen" .Ovo je ukusno - jeftina varijanata ;) .

   Potrebno :

  1 kg krompira 
   5 jaja 
    1 dcl ulja
    3 dcl pavlake (iliti 1,5 čaša)
   50 gr maslaca
   so i biber (najbolji drugari)
   

     Priprema - pozor -sad :

   Operite krompir i skuvajte ga sa sve "košuljicom" (ljuskom) . Skuvajte jaja .Umutite pavlaku sa biberom.
Ogulite krompir i isecite na kolutove (ukoliko su krompiri veći presecite ih na pola) . Jaja oljustite i takođe isecite na kolutove.
    U maslacem podmazanu vatrostalnu činiju naizmenično poređajte kolutove krompira i jaja .Posolite i pobiberite i lagano promešajte. Kada potrošite sav materijal  prelijte  ga ugrejanim uljem .Prelijte pavlakom i stavite u zagrejanu rernu (200o C) da se krčka pola sata .

   Varijanta br.2 je sve ovo samo sam dodatkom seckane slanine -dabude malo laganija večera  :D .

      BON APPETIT !

   Pitanje :  - Koje jelo kada ga posolite ,posle kuvanja možete ga soliti ponovo -neće biti preslano ?
                     To su kuvana jaja ! ;) U vodu kada kuvate jaja obavezno dodajte soli - lakše se ljušti !

    

Нема коментара:

Постави коментар