"Francuski krompir" nije ništa drugo do - krompir i jaja ! ... Dešava se da od namirnica nemamo baš mnogo toga u kući ili nemamo ideju šta za večeru , ili kraj je meseca a naš novčanik i nije "posećen" .Ovo je ukusno - jeftina varijanata ;) .
Potrebno :
1 kg krompira
5 jaja
1 dcl ulja
3 dcl pavlake (iliti 1,5 čaša)
50 gr maslaca
so i biber (najbolji drugari)
Priprema - pozor -sad :
Operite krompir i skuvajte ga sa sve "košuljicom" (ljuskom) . Skuvajte jaja .Umutite pavlaku sa biberom.
Ogulite krompir i isecite na kolutove (ukoliko su krompiri veći presecite ih na pola) . Jaja oljustite i takođe isecite na kolutove.
U maslacem podmazanu vatrostalnu činiju naizmenično poređajte kolutove krompira i jaja .Posolite i pobiberite i lagano promešajte. Kada potrošite sav materijal prelijte ga ugrejanim uljem .Prelijte pavlakom i stavite u zagrejanu rernu (200o C) da se krčka pola sata .
Varijanta br.2 je sve ovo samo sam dodatkom seckane slanine -dabude malo laganija večera :D .
BON APPETIT !
Pitanje : - Koje jelo kada ga posolite ,posle kuvanja možete ga soliti ponovo -neće biti preslano ?
To su kuvana jaja ! ;) U vodu kada kuvate jaja obavezno dodajte soli - lakše se ljušti !
Нема коментара:
Постави коментар