Странице

Укупно приказа странице

уторак, 21. јун 2011.

Čorba od graška sa mlevenim mesom

      Potrebno :


   3 glavice luka srednje veličine                            
   500 gr mlevenog mešanog mesa
   1 pakovanje graška (400 gr)
   1 šargarepa                                                                        
   1 krompir                                                                  
   1,5 kašika "aleve" paprike
   1 kašika Vegete
   1 kašičica bibera
   1/2 kašičice bosiljka
       ulje
       voda
      brašno                                                                      
                                                   
                                                                                                   
    Priprema - pozor - sad :

  Iseckajte glavice crnog luka na što sitnije i dinstajte sa dodatkom ulja, Vegete, "aleve" paprike i pola čaše vode. Po potrebi dodajte još vode sve dok luk ne bude mekan ...
 Stavite mleveno meso da se dinsta na luku, takodje po potrebi dodavati po malo vode.
  Kad je meso dinstano dodajte pakovenje graška, dobro ga sjedinite sa mesom mešajući i nalijte oko 1,5 - 2 l vode. Pustiti neka se krčka na umerenoj vatri oko 45 min.
  Oljustite krompir i šargarepu i iseckajte na kolutove, kockice a možete čak i rendati. Ostavite još 30 minuta  minuta da se krčka .Na kraju dodajte i pola kašičice bosiljka.
 Ja ne pravim grašak sa toplom zaprškom, nego...
  U čašu vode - 2 kašike brašna i pola kašike aleve paprike (ili po želji) ...dobro razmutite i polako sipajući u čorbu,odredjujte gustinu.
  Često se dešava da ne stavljam ništa na kraju jer meso ,grašak i ostalo povrće naprave sami svoju gustinu tako da nema potrebe za "klajsterisanjem".



                                                                 
            BON APPETIT !                       
    
      

Нема коментара:

Постави коментар