Странице

Укупно приказа странице

петак, 17. јун 2011.

Špikovani but

Ovo jelo sam uvek jela ćutke .Ako želite nekoga da šarmirate ...devojku,dečka ,prijatelja ,celo društvo,tasta ,taštu ...ili da nekog utešite zbog nečega....e,pa tešite ga butom -  špikovanim !!

    Potrebno  za 4-5 osoba :
   
       1 kg svinjskog buta 
        5 čenova belog luka
       80 gr slanine
         5 kom sirovih šampinjona
         So i biber
           Vegeta
       (NJ.V) Rumarin  i (u svakoj čorbi) Mirodjija

    Priprema- pozor- sad :

  Na svinjskom butu  nožem napravite male proreze tj "džepiće" što više Beli luk secite na pola ,slaninu iseckajte na malo veće kocke  šampinjone na četvrtine . Sve što ste isecka li sada spakujte u te džepiće.Ono što Vam ostane razbacajte okolo.
   Namažite but sa solju,Vegetom i biberom i utrljajte ostale začine ....ruzmarin i mirodjiju  ili po želji ....
   I to je to !

   A but nekako ne ide bez krompira ...naročito ako su mladi ....pripremite krompire...operite -oljuštite i razbacajte oko buta -uz malo Vegete i još malo mirodjije(a ja volim  još malo belog luka) ....Nalijte oko 6 dcl vode i prekrijte srebrnom folijom ...Pravac rerna na 200 stepeni oko 50 minuta.

    BON APPETIT !! 

    

Нема коментара:

Постави коментар