Ko ne voli knedle sa šljivama?I ko ih se bar jednom u životu nije prejeo :D ?Svako ih se obraduje jer su savršene ...
Potrebno :
3 jaja
5 kašika ulja
1 kašika margarina
1 kg krompira
700 gr mekog brašna
1/2 kg šljiva
200 gr prezli
200 gr šećera
Priprema (pozor -sad) :
Ogulite krompir i skuvajte ga u slanoj vodi .Kada je skuvan izgnječite ga ,a dok je još topao dodajte margarin (pravite pire).Ostavite obavezno da se prohladi.U krompir dodajte jaja i postepeno - brašno .
Mesite dok se sve dobro ne ujednači .
Radnu površinu pospite brašno i još jednom premesite testo .
Testo takođe pospite brašnom i razvijte ga oklagijom na 1 cm debljine .
U zavisnosti kolika je šljiva, secite nožem pravougaonike, tako da možete upakovati šljivu u testo (Ja lično volim da stavljam manje šljive jer su mi manje knedle lepše).
Upakujte šljivu u testo i oblikujte u knedlu .
*Oko 2,5 l vode posolite i pustite da ključa .
Polako spuštajte knedle i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu,što je savršen znak da je knedla kuvana .
*Zagrejte ulje na tiganju i pržite prezle (dok ne potamne) .
Prezle pomešajte sa šećerom .
Kuvane i oceđene knedle uvaljajte u prezle sa šećerom i ređajte u činiju .
U prezle možete umešati i kašičicu - dve cimeta .
BON APPETIT !
Нема коментара:
Постави коментар