Странице

Укупно приказа странице

среда, 13. јул 2011.

Knedle sa šljivama (iliti gomboce iliti geljeđinje)

 Ko ne voli knedle sa šljivama?I ko ih se bar jednom u životu nije prejeo :D ?Svako ih se obraduje jer su savršene ...

    Potrebno :

  3 jaja
  5 kašika ulja
  1 kašika margarina
  1 kg krompira
  700 gr mekog brašna
  1/2 kg šljiva
  200 gr prezli
  200 gr šećera
 

       Priprema (pozor -sad) :

   Ogulite krompir i skuvajte ga u slanoj vodi .Kada je skuvan izgnječite ga ,a dok je još topao dodajte margarin (pravite pire).Ostavite obavezno da se prohladi.U krompir dodajte jaja i postepeno - brašno .
    Mesite dok se sve dobro ne ujednači .
   Radnu površinu pospite brašno i još jednom premesite testo .
    Testo takođe pospite brašnom i razvijte ga oklagijom na 1 cm debljine .
    U zavisnosti kolika je šljiva, secite nožem pravougaonike, tako da možete upakovati šljivu u testo (Ja lično volim da stavljam manje šljive jer su mi manje knedle lepše).
    Upakujte šljivu u testo i oblikujte u knedlu .

    *Oko 2,5 l vode posolite i pustite da ključa .
    Polako spuštajte knedle i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu,što je savršen znak da je knedla kuvana .
   
     *Zagrejte ulje na tiganju i pržite prezle (dok ne potamne) .
       Prezle pomešajte sa šećerom .
       Kuvane i oceđene knedle uvaljajte u prezle sa šećerom i ređajte u činiju .
       U prezle možete umešati i kašičicu - dve cimeta .


         BON APPETIT !
   
   

Нема коментара:

Постави коментар