Странице

Укупно приказа странице

субота, 18. јун 2011.

Popara

  Sa poparom sam se prvi put "srela" pre nekoliko godina - u bolnici .Zvuči grozno, ali to je bio tako sjajan susret :D .Popara ima onaj prilepak "jelo za siromašne" ,zbog priča naših starih kada su ovo jelo spremali jer nisu imali ništa drugo (varijanta bez kajmaka i sira) .Nikad nisam smatrala da je to "bljutavo " ili šta već ,jer poparu nikad nisam jela ,do tog jutra kad su nam je za doručak poslužili u bolnici . Bilo je preukusno pa sam u nekoliko navrata mrcvarila "tetka poslužiteljku" da je posluže još koji put .Kad ima sira  i kajmaka - nema greške !Popara rulez !


     Potrebno :

                                                                       
   500 gr. hleba (sjajno ako je bajat)                        
      1 l mleka
      3 kašike ulja
    100 gr kajmaka
    100 gr kačkavalja
       so

   Priprema - pozor - sad :

 Mleko posolite i stavite da proključa . Dodajte ulje . Dodajte hleb koji je iscepkan ili isečen na kocke .
 Ako je neki deo korice taman ili Vam izgleda neukusno - eliminišite .
  Stalno mešajući - naročito po dnu kuvajte poparu 5 minuta dok se sve ne sjedini i ne zgusne.
   Sklonite sa vatre dodajući kajmak ,sipajte u činiju i pospite rendanim sirom .

      I to je to !

      BON APPETIT !

     

Нема коментара:

Постави коментар