Странице

Укупно приказа странице

среда, 15. јун 2011.

Američke palačinke

-Iznenada Vam dolazi društvo ili jednostavno jede Vam se nešto slatko,možda nemate ideju šta bi za doručak. Američke palačinke su idealno rešenje jer brzo se prave ,ukusne su ,mogu da budu slatke i slane ,jeftina varijanta ...

   Potrebno :  

  135 gr brašna (oko 7 punih kašika)
      1 kašika praška za pecivo
    Kašičica soli i kašičica šećera
  130 ml mleka (skoro pa puna čaša)
      1 jaje - celo
      2 kašike topljenog margarina


  Priprema -pozor - sad :  (12 palačinki)


 - Prvo mešamo suve sastojke : brašno,prašak za pecivo,so i šećer  .


 - U drugu činiji odvojite jaje ,mleko i topljeni margarin.Izlupate lagano viljuskom i dodajete u posudu gde  su suvi sastojci.Smesa može da se muti kašikom ,ukoliko Vas mrzi da uključujete ili pak nemate  mixer.
  -Pretpostavljam da ste u tiganju već topili margarin sada ga samo dobro zagrejte  i po pooootrebi kapnite malo ulja,mada verujem da neće biti potrebe zbog već postojećeg margarina.
 -Ja volim da pravim jednu po jednu palacinku.Sipam polako na tiganj malom kutlačom ,jer ove palačinke nisu velike kao one standardne.Dakle sipate na sredinu tiganja malo i sačekate da se oblikuje sam krug.Takodje su DEBLJE od onih na koje ste navikli,DEBLJE I UKUSNE ! 

 Možete ih služiti sa raznim džemovima ,topljenom čpkoladom,ubacivati kolutove banana, ili sa najsavršenijim spojem PLAZMA I EUROKREM :P,ili slane :sir ,šunka,masline .....


 I da .... ja uvek pravim duplu meru :)
  BON APPETIT !

Нема коментара:

Постави коментар