Странице

Укупно приказа странице

четвртак, 26. мај 2011.

Piletina u pavlaci sa belim vinom

Potrebno :

-crni luk
-beli luk
-belo pilece meso (seckano na kockice)
-uuuulje
-vegeta(2 kasicice)
-voda
-beli biber,so,mirodjija
-2 dcl pavlake
-brašno
-1dcl belog vina

Priprema-pozor-sad :

-Ocistite crni luk i isecite ga na sitnije,stavite u posudu i dodajte ulja,vegetu i malo vode.Kada je do pola dinstano,stavite čen seckanog belog luka,koji celoj priči daje savršenu aromu i ukus.Dodajte pileće belo meso i vode tek toliko da prekrije meso.Pustite da se krcka na tihoj vatri.Posle desetak minuta dodajte beli biber i soli po potrebi .Dok se sve lagano krcka na red dolazi pola case belog vina koji je po misljenju najbolji prijatelj belom pilecem mesu :) .Belo vino ce prilicno da ispari dok vi polako pripremate 2 dcl pavlake u koju dodajete malo mirodjije.Umutite pavlaku kasicicom jer kremastu pavlaku lakse dodajete nego kad je u cvrstom stanju.Mesajte polako sve zajedno i ostavite da se krcka jos nekoliko minuta .Klajster ili hladna zaprska ili voda i brasno se dodaje ukoliko smatrate da je potrebno.O tome odlucujete sami ;).
Ako smatrate da je potrebno,sve je vrlo jednostavno .U polacase vode dodajte 2 kasike brasna,umutite i polako sipajte u piletinu koja se jos uvek krcka uz mesanje.tako sami odredjujete gustinu.
Ukoliko spremate na elektricnom sporetu obavezno jelo sklonite sa ploce jer,naravno,ploca se sporije hladi.
I to je to. BON APPETIT !