Sa poparom sam se prvi put "srela" pre nekoliko godina - u bolnici .Zvuči grozno, ali to je bio tako sjajan susret :D .Popara ima onaj prilepak "jelo za siromašne" ,zbog priča naših starih kada su ovo jelo spremali jer nisu imali ništa drugo (varijanta bez kajmaka i sira) .Nikad nisam smatrala da je to "bljutavo " ili šta već ,jer poparu nikad nisam jela ,do tog jutra kad su nam je za doručak poslužili u bolnici . Bilo je preukusno pa sam u nekoliko navrata mrcvarila "tetka poslužiteljku" da je posluže još koji put .Kad ima sira i kajmaka - nema greške !Popara rulez !
Potrebno :
500 gr. hleba (sjajno ako je bajat)
1 l mleka
3 kašike ulja
100 gr kajmaka
100 gr kačkavalja
so
Priprema - pozor - sad :
Mleko posolite i stavite da proključa . Dodajte ulje . Dodajte hleb koji je iscepkan ili isečen na kocke .
Ako je neki deo korice taman ili Vam izgleda neukusno - eliminišite .
Stalno mešajući - naročito po dnu kuvajte poparu 5 minuta dok se sve ne sjedini i ne zgusne.
Sklonite sa vatre dodajući kajmak ,sipajte u činiju i pospite rendanim sirom .
I to je to !
BON APPETIT !
Potrebno :
500 gr. hleba (sjajno ako je bajat)
1 l mleka
3 kašike ulja
100 gr kajmaka
100 gr kačkavalja
so
Priprema - pozor - sad :
Mleko posolite i stavite da proključa . Dodajte ulje . Dodajte hleb koji je iscepkan ili isečen na kocke .
Ako je neki deo korice taman ili Vam izgleda neukusno - eliminišite .
Stalno mešajući - naročito po dnu kuvajte poparu 5 minuta dok se sve ne sjedini i ne zgusne.
Sklonite sa vatre dodajući kajmak ,sipajte u činiju i pospite rendanim sirom .
I to je to !
BON APPETIT !
Нема коментара:
Постави коментар