Uštipci se jedu za doručak ili večeru(nije pravilo naravno,može kad god:)spremaju ga bake najčešće i odlično ide uz jogurt a tek kajmak-još ako je sa Zlatiboraaaaaa ....:P''''''
Potrebno :
500 gr brašna
pola kesice praška za pecivo
1 jaje
1 kvasac
1šolja (za čaj) mlakog mleka
kašičica šećera
so
ulje za prženje
Priprema (pozor-sad):
U čašu toplog mleka rastopite mešajući 1 kvasacsa malo šećera i ostavite ga 10-tak minuta sa
strane.
U posudu za mućenje sipajte brašno,soli i prašak za pecivo.
Prvo sipajte mleko sa kvascem pa zatim jaje i krenite da mutite povremeno dosipajući vode.
Sve to možete mešati kašikom nije vam potreban mixer.
Gustina smese treba da bude gusta tako da se slobodno vadi kašikom,gušća od smese za palačinke.
Ulja sipajte oko 2 dcl ,a kao posudu...ja se uvek opredelim za tiganj .
Dobro zagrejte ulje pre nego što stavite prvu.Svaki put kad vadite kapikom novi uštipak umočite kapiku u
čašu mlake vode da se smesa ne bi mnogo lepila .
Gotove uštipke redhajte u činiju i pokrivajte krpo da se malo potpare.Ne mojte da Vas brine ako u
početku budu tvrdi,pod krpom će omekšati .
BON APPETIT !!
Potrebno :
500 gr brašna
pola kesice praška za pecivo
1 jaje
1 kvasac
1šolja (za čaj) mlakog mleka
kašičica šećera
so
ulje za prženje
Priprema (pozor-sad):
U čašu toplog mleka rastopite mešajući 1 kvasacsa malo šećera i ostavite ga 10-tak minuta sa
strane.
U posudu za mućenje sipajte brašno,soli i prašak za pecivo.
Prvo sipajte mleko sa kvascem pa zatim jaje i krenite da mutite povremeno dosipajući vode.
Sve to možete mešati kašikom nije vam potreban mixer.
Gustina smese treba da bude gusta tako da se slobodno vadi kašikom,gušća od smese za palačinke.
Ulja sipajte oko 2 dcl ,a kao posudu...ja se uvek opredelim za tiganj .
Dobro zagrejte ulje pre nego što stavite prvu.Svaki put kad vadite kapikom novi uštipak umočite kapiku u
čašu mlake vode da se smesa ne bi mnogo lepila .
Gotove uštipke redhajte u činiju i pokrivajte krpo da se malo potpare.Ne mojte da Vas brine ako u
početku budu tvrdi,pod krpom će omekšati .
BON APPETIT !!
Dobar blog! Sa zadovoljstvom cu ga pratiti!
ОдговориИзбриши