Странице

Укупно приказа странице

петак, 29. јул 2011.

Uštipci

Uštipci se jedu za doručak ili večeru(nije pravilo naravno,može kad god:)spremaju ga bake najčešće i odlično ide uz jogurt a tek kajmak-još ako je sa Zlatiboraaaaaa ....:P''''''




    Potrebno :


   500 gr brašna
   pola kesice  praška za pecivo
  1 jaje
  1 kvasac
  1šolja (za čaj) mlakog mleka
  kašičica šećera
  so
  ulje za prženje
 

    Priprema (pozor-sad):

   U čašu toplog mleka rastopite mešajući 1 kvasacsa malo šećera i ostavite ga 10-tak minuta sa
   strane.
   U posudu za mućenje sipajte brašno,soli i prašak za pecivo.
   Prvo sipajte mleko sa kvascem pa zatim jaje i krenite da mutite povremeno dosipajući vode.
   Sve to možete mešati kašikom nije vam potreban mixer.
   Gustina smese treba da bude gusta tako da se slobodno vadi kašikom,gušća od smese za palačinke.
   Ulja sipajte oko 2 dcl ,a kao posudu...ja se uvek opredelim za tiganj .
   Dobro zagrejte ulje pre nego što stavite prvu.Svaki put kad vadite kapikom novi uštipak umočite kapiku u
   čašu mlake vode da se smesa ne bi mnogo lepila .
   Gotove uštipke redhajte u činiju i pokrivajte krpo da se malo potpare.Ne mojte da Vas brine ako u
   početku budu tvrdi,pod krpom će omekšati .



          BON APPETIT !!
   

1 коментар: