... I tako paprika postade "epic"...Namig ,namig ... ;)
Potrebno :
14 manjih paprika babura
7 većih glavica crnog luka
5oo gr mlevenog mešanog mesa
2 dcl pirinča
2 kom jaja
4 kašike ulja
4 kašike Vegete (ne prepune)
1/2 kašičice soli
biber (po želji)
bosiljak + celer ( sušeni,iz kesica)
oko 2 l vode
"C " (!) dodatak za punjene paprike
brašno + voda za klajsterisanje
Priprema - pozor -sad :
Paprike izdubite(očistite) i operite ...
Luk iseckajte na što sitnije .Polovinu stavite u posudu u kojoj će se kuvati punjene paprike . Tu takođe dodajte ulje ,kašiku 2 dcl vode i dinstajte dok s' druge strane punite paprike(ukoliko je potrebno još vode -dodajte -nek luk i zapliva).Luk treba da bude
skroooz mekan -onako skoro kremasto ...
U posudu u kojoj pripremate fil za punjenje imate prvu polovinu luka ... sad ide meso + 2 jajeta i začini so,biber, Vegeta , bosiljak i celer ...dooobro sjedinite ....Uvek probam pre nego što stavim pirinač...
Pirinač ...i opet mešanje dok se sve dobro ne sjedini ...
Paprike punite - bogato ,ali ipak malo ostavite mesta jer će pirinač da "naraste"...
U zavisnosti od veličine paprike nekad je to 13-nekad 14 ...Ono što ostane višak ubacim da se dinsta sa lukom ,još dobije ODLIČNIJI ukus.
Napunjene paprike spustike na luk i nalijte oko 1l vode ....ostavite da se krčka ,povremeno dodajući ostatk vode ...
Za ovo jelo je potrebno nešto jače od sat vremena da se kuva .
Gesetak minuta pred kraj u pola čaše vode razradite "C" dodatak za punjene paprike i prelijte oko paprika ,i ostavite neka se krčka još oko 10 - ak minuta .
Brašno + voda iliti klejster dodajte ukoliko želite da Vam čorbica bude gušća ...
Po želji u klejster dodajte i alevu (ALAVU) papriku .
I ....
BON APPETIT !
Dodatak za punjene paprike po uputstvu piše da se dodaje direkt u meso ...probala - 'fala doviđenja !
Potrebno :
14 manjih paprika babura
7 većih glavica crnog luka
5oo gr mlevenog mešanog mesa
2 dcl pirinča
2 kom jaja
4 kašike ulja
4 kašike Vegete (ne prepune)
1/2 kašičice soli
biber (po želji)
bosiljak + celer ( sušeni,iz kesica)
oko 2 l vode
"C " (!) dodatak za punjene paprike
brašno + voda za klajsterisanje
Priprema - pozor -sad :
Paprike izdubite(očistite) i operite ...
Luk iseckajte na što sitnije .Polovinu stavite u posudu u kojoj će se kuvati punjene paprike . Tu takođe dodajte ulje ,kašiku 2 dcl vode i dinstajte dok s' druge strane punite paprike(ukoliko je potrebno još vode -dodajte -nek luk i zapliva).Luk treba da bude
skroooz mekan -onako skoro kremasto ...
U posudu u kojoj pripremate fil za punjenje imate prvu polovinu luka ... sad ide meso + 2 jajeta i začini so,biber, Vegeta , bosiljak i celer ...dooobro sjedinite ....Uvek probam pre nego što stavim pirinač...
Pirinač ...i opet mešanje dok se sve dobro ne sjedini ...
Paprike punite - bogato ,ali ipak malo ostavite mesta jer će pirinač da "naraste"...
U zavisnosti od veličine paprike nekad je to 13-nekad 14 ...Ono što ostane višak ubacim da se dinsta sa lukom ,još dobije ODLIČNIJI ukus.
Napunjene paprike spustike na luk i nalijte oko 1l vode ....ostavite da se krčka ,povremeno dodajući ostatk vode ...
Za ovo jelo je potrebno nešto jače od sat vremena da se kuva .
Gesetak minuta pred kraj u pola čaše vode razradite "C" dodatak za punjene paprike i prelijte oko paprika ,i ostavite neka se krčka još oko 10 - ak minuta .
Brašno + voda iliti klejster dodajte ukoliko želite da Vam čorbica bude gušća ...
Po želji u klejster dodajte i alevu (ALAVU) papriku .
I ....
BON APPETIT !
Dodatak za punjene paprike po uputstvu piše da se dodaje direkt u meso ...probala - 'fala doviđenja !
Нема коментара:
Постави коментар