Странице

Укупно приказа странице

субота, 18. јун 2011.

Epik punjena paprika

... I tako paprika postade "epic"...Namig ,namig ... ;)


     Potrebno :

    14 manjih paprika babura
      7 većih glavica crnog luka
   5oo gr mlevenog mešanog mesa
      2 dcl pirinča
      2 kom jaja
      4 kašike ulja
      4 kašike Vegete (ne prepune)
     1/2 kašičice soli
         biber (po želji)
     bosiljak + celer  ( sušeni,iz kesica)
         oko 2 l vode
    "C " (!)  dodatak za punjene paprike
    brašno + voda za klajsterisanje


    Priprema - pozor -sad :

  Paprike izdubite(očistite) i operite ...
  Luk iseckajte na što sitnije .Polovinu stavite u posudu u kojoj će se kuvati punjene paprike . Tu takođe dodajte ulje ,kašiku 2 dcl vode i dinstajte dok s' druge strane punite paprike(ukoliko je potrebno još vode -dodajte -nek luk i zapliva).Luk treba da bude
skroooz mekan -onako skoro kremasto ...
  U posudu u kojoj pripremate fil za punjenje imate prvu polovinu luka ... sad ide meso + 2 jajeta i začini so,biber, Vegeta , bosiljak i celer ...dooobro sjedinite ....Uvek probam pre nego što stavim pirinač...
  Pirinač ...i opet mešanje dok se sve dobro ne sjedini ...
 Paprike punite - bogato ,ali ipak malo ostavite mesta jer će pirinač da "naraste"...
  U zavisnosti od veličine paprike nekad je to 13-nekad 14 ...Ono što ostane višak ubacim da se dinsta sa lukom ,još dobije ODLIČNIJI ukus.
 Napunjene paprike spustike na luk i nalijte oko 1l vode ....ostavite da se krčka ,povremeno dodajući ostatk vode ...
   Za ovo jelo je potrebno nešto jače od sat vremena  da se kuva .
  Gesetak minuta pred kraj u pola čaše vode razradite "C" dodatak za punjene paprike i prelijte oko paprika ,i ostavite neka se krčka još oko 10 - ak minuta .
   Brašno + voda iliti klejster dodajte ukoliko želite da Vam čorbica bude gušća ...
   Po želji u klejster dodajte i alevu (ALAVU) papriku .

   I ....
        BON APPETIT !


   Dodatak  za punjene paprike po uputstvu piše da se dodaje direkt u meso ...probala - 'fala doviđenja ! 

Нема коментара:

Постави коментар