Странице

Укупно приказа странице

петак, 29. јул 2011.

Musaka

Muuu-sakaaaaa ...zvuči mi kao japanska pretnja u borilačkim veštinama :D .Lično - ja se uvek rado prejedem od iste ...


    Potrebno :


  1,5 kg krompira
  500 gr mlevenog mešanog mesa
  4 glavice crnog luka (srednje veličine)
  3 čena belog luka
  3 kašičice "Aleve " paprike
  Vegeta,so,biber
  1/2 kašičice sušenog ruzmarina
   2 čaše mleka
   2 jaja


   Priprema (pozor-sad) :

   Oljuštiti krompir i seći ga na kolutove .Potopiti u hladnu vodu dok pripremamo ostatak ...
   iseći crni luk na sitno i staviti da se dinsta,dodati ulja,"Vegetu" i malo vode(dolivati po potrebi).
   Luk dinstati dok doooobro ne omekša.Kad je gotov spustiti mleveno meso i dinstati.Po potrebi dodavati       vode.Dodati ALAVU ("Alevu" crvenu slatku) papriku,so,biber i sušeni ruzmarin i pustiti da se još krčka .
   Za to vreme ... U pouljenu tepsiju redjati kolutove krompira(koje ste naravno izvadili iz vode;),maaalo
   maaalo pospite "Vegetom" i preko toga prelijte fil od dinstanog mesa i začina.
   Ponavljajte postupak krompir,meso,krompir sve dok ne potrošite sastojke.Zadnji red je naravno-krompir.
   Prekrijte srebrnom folijom("da ne ozebe...")i -rerna 200oC.
   Viljuškom proveravajte kada je krompir mekan,tj kad je musaka gotova.Pred kraj...
   Napravite smesu za prelivanje musake koja se sastoji od 2 čaše mleka(4dcl)i 2 jaja . Dobro umutite i
   prelijte ovom smesom musaku ,pa je ponovo vratite u rernu ovaj put bez folije (oko15-20 min.).


    BON APPETIT !
 




Нема коментара:

Постави коментар