Muuu-sakaaaaa ...zvuči mi kao japanska pretnja u borilačkim veštinama :D .Lično - ja se uvek rado prejedem od iste ...
Potrebno :
1,5 kg krompira
500 gr mlevenog mešanog mesa
4 glavice crnog luka (srednje veličine)
3 čena belog luka
3 kašičice "Aleve " paprike
Vegeta,so,biber
1/2 kašičice sušenog ruzmarina
2 čaše mleka
2 jaja
Priprema (pozor-sad) :
Oljuštiti krompir i seći ga na kolutove .Potopiti u hladnu vodu dok pripremamo ostatak ...
iseći crni luk na sitno i staviti da se dinsta,dodati ulja,"Vegetu" i malo vode(dolivati po potrebi).
Luk dinstati dok doooobro ne omekša.Kad je gotov spustiti mleveno meso i dinstati.Po potrebi dodavati vode.Dodati ALAVU ("Alevu" crvenu slatku) papriku,so,biber i sušeni ruzmarin i pustiti da se još krčka .
Za to vreme ... U pouljenu tepsiju redjati kolutove krompira(koje ste naravno izvadili iz vode;),maaalo
maaalo pospite "Vegetom" i preko toga prelijte fil od dinstanog mesa i začina.
Ponavljajte postupak krompir,meso,krompir sve dok ne potrošite sastojke.Zadnji red je naravno-krompir.
Prekrijte srebrnom folijom("da ne ozebe...")i -rerna 200oC.
Viljuškom proveravajte kada je krompir mekan,tj kad je musaka gotova.Pred kraj...
Napravite smesu za prelivanje musake koja se sastoji od 2 čaše mleka(4dcl)i 2 jaja . Dobro umutite i
prelijte ovom smesom musaku ,pa je ponovo vratite u rernu ovaj put bez folije (oko15-20 min.).
BON APPETIT !
Potrebno :
1,5 kg krompira
500 gr mlevenog mešanog mesa
4 glavice crnog luka (srednje veličine)
3 čena belog luka
3 kašičice "Aleve " paprike
Vegeta,so,biber
1/2 kašičice sušenog ruzmarina
2 čaše mleka
2 jaja
Priprema (pozor-sad) :
Oljuštiti krompir i seći ga na kolutove .Potopiti u hladnu vodu dok pripremamo ostatak ...
iseći crni luk na sitno i staviti da se dinsta,dodati ulja,"Vegetu" i malo vode(dolivati po potrebi).
Luk dinstati dok doooobro ne omekša.Kad je gotov spustiti mleveno meso i dinstati.Po potrebi dodavati vode.Dodati ALAVU ("Alevu" crvenu slatku) papriku,so,biber i sušeni ruzmarin i pustiti da se još krčka .
Za to vreme ... U pouljenu tepsiju redjati kolutove krompira(koje ste naravno izvadili iz vode;),maaalo
maaalo pospite "Vegetom" i preko toga prelijte fil od dinstanog mesa i začina.
Ponavljajte postupak krompir,meso,krompir sve dok ne potrošite sastojke.Zadnji red je naravno-krompir.
Prekrijte srebrnom folijom("da ne ozebe...")i -rerna 200oC.
Viljuškom proveravajte kada je krompir mekan,tj kad je musaka gotova.Pred kraj...
Napravite smesu za prelivanje musake koja se sastoji od 2 čaše mleka(4dcl)i 2 jaja . Dobro umutite i
prelijte ovom smesom musaku ,pa je ponovo vratite u rernu ovaj put bez folije (oko15-20 min.).
BON APPETIT !
Нема коментара:
Постави коментар