Странице

Укупно приказа странице

понедељак, 13. април 2015.

Čupavci


Moram reći da su ovi čupavci preuzeti sa sjajnog sajta Coolinarika :), kao i da su nestali za čas.
Mekani,čokoladni,ukusni,brzi.



Potrebno za biskvit :



 3 jaja

  10 kašika šećera

  13 kašika ulja

   16 kašika brašna

   100 ml mleka

   1 prašak za pecivo


Krem za umočiti :


250 gr.margarina

100 gr čokolade za kuvanje

1 veća kašika ruma

200 ml mleka

1 čaša od 2 dcl šećera


200 gr kokosa za uvaljati :)



Belanca odvojiti od žumanaca. Belanca mixati u čvrst sneg te onda dodati šećer i jos nekoliko minuta dobro mixati.

Nakon toga ide redom: ulje ,mleko,brašno,prašak za pecivo i žumanca.

Izliti smesu u tepsiju (30cm sa 19cm) u koju smo prethodno izlili mao ulja i posuli brašnom.

Peći na 180 oC dok se ne dobije čvrst zlatnožuti biskvit.

Dok se to peče,spremiti krem za umakanje.

Otopiti margarin sa čokoladom(majbolje to raditi na pari).

Kada je otopljeno dodati šećer,rum i mleko te sve mešati dok se dobro ne sjedini i otopi.

Pečeni biskvit rezati na kockice ili možete čak vaditi nekom modlom ( ja sam u obliku cveta).

U vruću kremu umakati viljuškom biskvit i odmah uvaljati u kokos.

Ukoliko vam je biskvit deblji,obavezno ga prerežite na pola,jer vam se neće dobro natopiti čokoladom.

BON APPETIT! :)

LJubi Vas Zmajeva!




понедељак, 6. април 2015.

Tufahije




Jednostavan dezert,voli ga moj teča i za njega sam specijalno uvek napravila ovu poslasticu.I uvek se obraduje...on i ja :).


Potrebno :

8 manjih jabuka

belance jednog jajeta

par kašika šećera (3 recimo) + 100 grama

80 gr oraha (samleti)

šlag i toping od čokolade po želji




Oguliti i skuvati jabuke. Izdubiti dubilicom za punjene paprike. Umutiti cvrst seneg od jednog belanca dodajuci mu par kašika šećera već kada je čvrsto umućen.

Orahe koje smo samleli na sitno staviti u belanca i lagano kašikom ih sjediniti.
Sok u kome se kuvala voda ostaviti bar 3 dcl.Staviti da provri sa 100 gr šećera po potrebi i više,ako želimo da bude gusto kao za baklave.

Jabuke poredjati u pleh i puniti ih smesom od belanca i oraha.Staviti ih u dobro zagrejanu rernu i ostaviti nekoliko minuta da se zapeku.

Kada se prohlade od gore staviti šlag i toping.Oko jabuka proliti kašikom sok u kojoj su se kuvale jabuke.

Topingom od čokolade prošarati šlag :)


Bon appetit ! :)