Miris pečenih paprika me uvek podseti na detinjstvo i skupljanje oko smederevca na dvorištu u jesen i prepuno koritance sa već pečenim paprikama koje kao mala jednu oljustenu pojedem jednu oljuštenu odložim u drugi sud...i tako do prejedanja :D.
POTREBNO :
20 mesnatih pečenih i očišćenih crvenih paprika
400 gr mlevenog mešanog mesa
1 dcl ulja
6 jaja
2 glavice sitno seckanog luka
2 lovorova lista
2 kašike "Bag " začina
2 dcl kisele pavlake
biber,1 kašičica aleve paprike
prezle,brašno,ulje za prženje
2 dcl mleka
PRIPREMA :
Pečene paprike očistiti od semeni i pripremiti za pohovanje.Najpre ih uvalojati u brašno,jaja(4 razmućena jaja sa malo soli i malo mleka) pa zatim u prezle i staviti da se prže na zagrejanom ulju.Ponavljati postupak dok sve paprike koje smo pripremili ne budu gotove.
Sitno iseckani srni luk staviti u šerpu dodati ulje,po potrebi vode i dinstati na tihoj vatri.Kad je dinstanje do pola gotovo dodati lovorov list i alevu papriku i nastaviti dinstanje dok luk ne bude skroz mekan.Ubaciti mleveno meso i dinstati ga dok meso ne dobije braon boju.Kad je meso dinstano skloniti sa vatre i dodati 2 dcl kisele pavlake i sve kašikom dobro izmešati da se cela masa sjedini.
U vatrostalnu činiju ili običnu tepsiju kojoj smo prethodno malo nauljili dno.poredjamo prvi red pohovanih paprika,zatim stavimo jedan deo fila od mesa i pavlake ,pa opet paprike,fil...i sve tako dok se cela masa ne potroši.Zadnji red neka budu paprike.
Rernu dobro zagrejati na 200oC prekriti jelo srebrnom folijom( da ne ozebe :) i staviti u rernu da se krčka oko25 minuta.Posle tog vremena u šolju izmutimo 2 jajeta,dodamo mleko ,malo posolimo te izlijemo tu smesu po parikama i bez folije nastavimo pečenje u rerni dok se ne uhvati korica od mleka i jaja.
Ostaviti da se malo prohladi i jelo je spremno za sto ...
BON APPETIT !
Ljubi Vas Zmajeva
POTREBNO :
20 mesnatih pečenih i očišćenih crvenih paprika
400 gr mlevenog mešanog mesa
1 dcl ulja
6 jaja
2 glavice sitno seckanog luka
2 lovorova lista
2 kašike "Bag " začina
2 dcl kisele pavlake
biber,1 kašičica aleve paprike
prezle,brašno,ulje za prženje
2 dcl mleka
PRIPREMA :
Pečene paprike očistiti od semeni i pripremiti za pohovanje.Najpre ih uvalojati u brašno,jaja(4 razmućena jaja sa malo soli i malo mleka) pa zatim u prezle i staviti da se prže na zagrejanom ulju.Ponavljati postupak dok sve paprike koje smo pripremili ne budu gotove.
Sitno iseckani srni luk staviti u šerpu dodati ulje,po potrebi vode i dinstati na tihoj vatri.Kad je dinstanje do pola gotovo dodati lovorov list i alevu papriku i nastaviti dinstanje dok luk ne bude skroz mekan.Ubaciti mleveno meso i dinstati ga dok meso ne dobije braon boju.Kad je meso dinstano skloniti sa vatre i dodati 2 dcl kisele pavlake i sve kašikom dobro izmešati da se cela masa sjedini.
U vatrostalnu činiju ili običnu tepsiju kojoj smo prethodno malo nauljili dno.poredjamo prvi red pohovanih paprika,zatim stavimo jedan deo fila od mesa i pavlake ,pa opet paprike,fil...i sve tako dok se cela masa ne potroši.Zadnji red neka budu paprike.
Rernu dobro zagrejati na 200oC prekriti jelo srebrnom folijom( da ne ozebe :) i staviti u rernu da se krčka oko25 minuta.Posle tog vremena u šolju izmutimo 2 jajeta,dodamo mleko ,malo posolimo te izlijemo tu smesu po parikama i bez folije nastavimo pečenje u rerni dok se ne uhvati korica od mleka i jaja.
Ostaviti da se malo prohladi i jelo je spremno za sto ...
BON APPETIT !
Ljubi Vas Zmajeva